torstai 28. huhtikuuta 2016     Kirjoja ja Muumioita

Vammalan  seudun kehitysvammaisten tukisäätiön järjestämä retki meille toimintakeskukselle.  Kävimme tutustumassa suomalaiseen kirjamuseoon Pukstaaviin ja Tornihuvilaan Egyptin aarteennäytelyyn.

Hieno  kokemus käydä kirja museossa Pukstaavissa ja Egyptin aarteet- näytelyssä Tonihuvilassa. Näyttelyn isäntä Markku Ellala osasi kertoa näyttelystä kaikki mitä piti kertoa ryhmille jotka käyvät siellä. Tutankhamon Faaraon elämästä ja sen ajankauden asioista.

Egyptin näytelyssä on Tutankhamon muumio arkussa, erilaisia patsaita ja hautakammio aarteineen. Näytelyssä on 22 erilaisia eläinmuumiota ja veistoksia. Kuuluisa veistos niistä on Mau-kissa  ja musta Anubis- koira joka oli välillä ihmisen vartalo.

Egyptin näytelyssä sain haistaa Nardus-öljyn hajua joka on alkuksi voimakas hajuinen mutta ajan kuluttua ei ole enää niin voimakas hajuinen.

Pukstaavissa on kirjamuseo, jossa on paljon vanhoja kirjoja. Museo on Pukstaavin yläkerrassa ja alakerrassa on vaihtuva näyttely. Matka yläkertaan hidastuu kun joka portaissa on sananparsia jotka pitää lukea.  
 
Egypti-näyttelyn isäntä Markku Ellala (oik.) ja me.
 
Pukstaavissa.
 
Vanhoja kirjoja hyllyssä.
 
Vanha tausta ja tuore mies!
 
Toimittaja itse lukuputkessa.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joulu tulla jollottaa makkarakakkara kainalossa.   Jouluisia ajatuksia kaikille tutuille, ystäville ja sukulaisille! toivotta...